Tuesday, 30 November 2010

eh autumn dah habis dah~~~

Assalamualaikum

Hai hai...lama betol xupdate rasanya...bizi bizi..test berderet-deret..dengan assessment nya lagi..
dengan liburan nya lagi..oppss~~hehe...
bukan ape...rasa macam banyak je benda nak cerita tapi malas betol nak menaip..
sebab, eter ni kalau da start menaip, xboleh buat kerja lain....
**konon-konon takut hilang idea kalau ada gangguan...**
cheeewah..bajet la pulak kan..rasa macam nak lempang diri sendiri..
ngehehe..

oh baideway...tadi baru dapat markah test partial differential ritu..T__T
markah??? -sigh-
haishh..tetiba mengeluh..tu lah..orang suruh ekau study tapi ekau ni ha malas bonar..
padan muka sendiri...**padan dengan sapa??? lalala**

but somehow I still thinking that the mark is not too bad..
**ceh..masih takde kesedaran lagi T__T**
bukanlah bukanlah..
bukan takde kesedaran...tapi eter da usaha...n dah bertawakal..
jadi sekarang eter redha dengan apa yang Allah bagi...
inilah jalan yang terbaik sekali dan inilah juga yang disarankan dalam Islam..
**yelah..xkan nak gi masuk dalam duvet n meraung kot~~**
so takkan xsedar2 diri lagi??? hahahaha...
Insya' Allah eter percaya ini yang terbaik dari Allah ^__^

ok ok...
kita teruskan ke topik seterusnya..
dok pejam celik pejam celik...tinggal lagi 2 minggu lebih je sesi persekolahan autumn term dah nak habis..hoorayy!! 
ini bermakna tinggal lagi satu term sebelum final...
**ya Allah..fikir pasal final, tiba-tiba je nak berdebar**
huhu~~

secara tak langsung..autumn eter n kawan2 se-batch (kebanyakkan nya lah), dah habis~~
sebab apa??? sebab musim autumn dah habis lah...
**ceh apa punya soklan n jawapan ntah**

ngehehe...sini SALJI dah turun!!!!!
Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah
"segala puji bagi Allah yang dengan nikmat-Nya menjadi sempurnalah kebaikan".

psssttt: logik tak kalau nak letak gamba-gambar autumn meskipun autumn dah habis???
ahhh..layankan aja...autumn kan in our heart..ngehehehe...











hepp hepp...take care ye awak-awak semua...eter sayang awak semua kerana Allah..
Dan alangkah baiknya jika mereka redha dengan apa yang Allah dan Rasulnya berikan kepada mereka sambil mereka berkata : ' Cukuplah Allah bagi kami , Ia dan Rasulnya akan berikan pada kami kurnianya ,Sesungguhnya pada Allah kami menuju ".
( Surah At Taubah : Ayat 59 ) 

Thank you for reading...

Friday, 19 November 2010

masih mood raya..ngehehe ^__^

hai hai assalamualaikum semua...

kemahen ceria lagi padahal minggu depan kena submit statistical inference n ada test partial differential equation on Tuesday...dah la baru study suku jalan..ntah2 xsampai suku pon lagi T__T
tapi raya tetap raya..meskipon sibuk dengan kelas dan assignment..fuhhhh~~**berpeluh2 pikir pasal sekolah**

sebenarnya balik kelas tadi eter n kosmate terus gi rumah kak eri, imeyk n mana..
adalah diorang wat makan2 sikit..housewarming combine sekali openhouse raya..suwit kan diorang..n__n
dengan tangan n muka yang melecur terkena minyak..memang kesian..tapi foods diorang...blerghhhh~~ sedap wa cakap lu!!! bak kata omputih..finger licking good~~mantap..
**cakap pasal food tiba2 rasa lapar balik..hahahaha...**

**see see!! banyak n semua sedap2 belaka...Alhamdulillah**

**nikmat dok sini..FRESH!! thank you Allah**



**dari depan sampai belakang..semua warga MATHS..ngehehe**


huarghhh~~**oppss..xsempat tutup mulut..hehe**
ngantuk sebab makan banyak sangat n__n
mekaseh kepada tuan rumah yang sudi memasak even kelas habis lewat..mekaseh juga sebab sudi jemput..
Alhamdulillah..semoga Allah kurniakan korang rezeki yang mencurah2 agar next time korang dapat wat lagi..ngehehehehe**gelak evil**

Dari Ibni Said, sabda Nabi saw.:
Ertinya:
"Segala pujian bagi Allah yang telah memberi makanan dan  minuman kepada kami, dan yangtelah menjadikan kami orang-orang muslim."
(Riwayat Abu Daud)

psttt:: sape perasan makin hari makin xlawa gambar yang eter upload (dari segi kualitinya lah)???
saya saya!!! **angkat tangan**
ahah~~itu bermakna eter menjadi semakin pemalas...malas nak usung my lovely olympus...ngehehehe... 
**ampunkan kami penunggu gua..ampunkan kami penunggu gua~~**
lalala...jom study jom!!

thanks for reading..

Thursday, 18 November 2010

Raya oi raya oi

Assalamualaikum...

wah wah..tajuk pon da macam nak bagi riuh sekampung...
adat lah kan...dah namanya raya..kompom riuh...baru la best..hehehe..
tu la..sapa kata raya kat perantauan ni tak best???
tengok la juga kan..kalau dah org g bertakbir tapi ko dok nyorok celah katil, celah gobok...
banjir wa cakap lu..BANJIR!!!!
**over tak over**

disebabkan raya tahun ni jatuh pada hari yang ada kelas, maka dengan itu...cuti raya kami disini bermaksud CUTI DARI BERAYA...T__T
apa ada hal...raya haji 3 hari kan3??
so, kami postpone sambutan nya ke hari raya kedua...tu yang best tu...sebab kami raya awal sehari dari Mesia..huahuahua...

seronok sangat sambut raya ramai2...suka3!!!
kami wat rumah terbuka gabungan...ape tuh ape tuh???
hehehe...konsepnya adalah kami masak kami makan...
tak ke lazat bunyi nya tuh???
tu baru bunyi...hehehe...**terliur deh terliur~~**

boleh tahan banyak juga lah juadah yang ada...
tapi disebabkan dapur rumah kat England ni sangat kecik, kami terpaksalah bergotong-royong memasak di rumah masing2..**unik kan unik kan life kat sini***
ok lah..enuf talking...let the pictures speak for now..hehehe..

**satay-by Qurratun Huda**
**rice cube a.k.a nasi impit**

**satay plus kuah kacang**

**ain with pulut kuning+kari daging+sambal tumis+satay+kuah kacang...tuuu dia~~cayalah ain..hehe**
**lodeh yang super duper sedap-by alis**
**honeydew yang menjadi rebutan**

**eter+mai+alis**

**sebahagian dari kami**

**eter with 2 budak comel**

ok..raya2 juga...tapi tak boleh fikir nak seronok2 je ye..
selamat hari raya semua!!

makanan untuk rohani pula:
 sahabat yang baik.....bila memandang nya teringat pada kehidupan akhirat...bila bersama nya bertambah ilmu...bila mendengar percakapannya bertambah keimanan..

Seorang bijak pandai berpesan kepada anak lelakinya: “Wahai anakku, sekiranya engkau berasa perlu untuk bersahabat dengan seseorang, maka hendaklah engkau memilih orang yang sifatnya seperti berikut:

-Jika engkau berbakti kepadanya, dia akan melindungi kamu;
-Jika engkau rapatkan persahabatan dengannya, dia akan membalas balik persahabatan kamu;
-Jika engkau memerlu pertolongan daripadanya, dia akan membantu kamu;
-Jika engkau menghulurkan sesuatu kebaikan kepadanya, dia akan menerimanya dengan baik;
-Jika dia mendapat sesuatu kebajikan (bantuan) daripada kamu, dia akan menghargai atau menyebut kebaikan kamu   
-Jika dia melihat sesuatu yang tidak baik daripada kamu, dia akan menutupnya;
-Jika engkau meminta bantuan daripadanya, dia akan mengusahakannya;
-Jika engkau berdiam diri (kerana malu hendak meminta), dia akan menanyakan kesusahan kamu;
-Jika datang sesuatu bencana menimpa dirimu, dia akan meringankan kesusahan kamu;
-Jika engkau berkata kepadanya, nescaya dia akan membenarkan kamu;
-Jika engkau merancangkan sesuatu, nescaya dia akan membantu kamu;
-Jika kamu berdua berselisih faham, nescaya dia lebih senang mengalah untuk menjaga kepentinga persahabatan;
-Dia membantumu menunaikan tanggungjawab serta melarang melakukan perkara buruk dan maksiat;
-Dia mendorongmu mencapai kejayaan di dunia dan akhirat. 


 ok lah..eter dah kena gerak gi tido sekarang..esok ade kelas n__n..nite people!!
oyasumi~~~
maaf zahir dan batin...
semoga Allah memelihara iman kita semua ^__^
thank you for reading...xx




Sunday, 14 November 2010

Crying

Oh no oh no....suddenly i feel like crying..
opppsss~~forgot something...
Assalamualaikum...

**ok ok..sambung balik situasi cemas...**
what to do what to do???
**why am I always like repeating the same phrase twice?? ntah ek..style duhh~~**

hurm...i promise myself that i wont cry ever again after the last i had on my last meeting with my supervisor (because he was very 'garang' back there...plus i am such a crybaby..no noooo!!)
kang tak pasal2 ada yang lari naik atas pinjam bahu maisarah lagi ni kang...

why oh why...
**musti awak2 semua tertanya2 apahal pulak tetiba nak nangis...mengada betol kan3??**
just now i had a conversation with Ayang, my sister...
ada lah she said something which i don't even want to hear..
so sad lah...
isk2..T__T
bergenang air mata..tapi tahu kalau eter nangis time tu gak..kompom dia akan rasa lagi teruk...
eter tak nak susahkan dia lagi sebab dia lah orang yang eter paling sayang..
tak kan ada sesapa yang boleh ambil tempat dia..NEVER...

and suddenly i feel like want to hug my precious nieces n nephew





pstttt::
Terimalah setiap pemberian Allah dengan Rela Hati, niscaya anda akan menjadi manusia paling kaya. Dalam sebuah hadis Rasulullah bersabda, “Sesungguhnya aku melarang dua macam ucapan bodoh lagi tercela: keluhan tatakala mendapatkan nikmat dan umpatan tatkala mendapatkan musibah.”

Astaghfirullah astaghfirullah~~

Thank you so much for reading n__n

Saturday, 13 November 2010

saya ada belon ^__^

Assalamualaikum...

Hai hai..mesti semua tertanya2 nape tajuk entry eter hari ni agak childish sikit...
hehe..bukan ape kawan2..eter is just an ordinary grown up women yang masih tebal sifat kebudak-budakan..hahaha..bajet macam nak cakap sifat2 kemelayuan pulak..

hurm..camne nak cerita ye??? siang tadi eter kua jap gi city..konon nya nak mencari bantal yang ala2 Vict. C untuk Tasnim...dapat tu memang la dapat...yang lagi best nye..eter dapat belon mickey mouse..^__^
thanks to Nunu sebab tunaikan janji..hehehe...

**gambar pecah sikit sebab amik pakai ipod..T__T**

tapi nape tiba2 nak belon?? mickey plak tu...hehehehe...
sebabnya..eter memang sangat suka belon..n semalam eter n kawan gi tengok Disney on Ice-100 Years of Magic, pastu masa singgah makan kat Woktastic ternampak Mokmok bawak belon disney...jeless T__T
tu yang hari ni g cari belon gak tu...hehehe...
**kemahen lagi ko ye~~**

pastu..bila dah dapat belon, apetah lagi...show off la sikit...rasa macam nak eksen sikit kat budak2 yang duduk dalam baby stroller tu yang eter ada belon...
**hahaha..ko ade??**
keji gila kan3??? 
hehe..men2 je tu...xde la nak wat betol2...wat naya je mak budak tu hentak dengan botol susu nanti n__n

**again with my poor ipod camera T__T..ahh lantak la ko...^__^ kami di NIA BIRMINGHAM watching DISNEY ON ICE**

**ko tengok ko tengok..ramai gile!!**



enjoy the picture ^__^ n thank you for reading~~

sedikit pesanan penaja::
“Barangsiapa yang ingin dilapangkan rezekinya dan dipanjangkan umurnya, hendaklah ia sukakan menjalin silaturrahim” (Hadith Riwayat Al- Bukhari).


Thursday, 11 November 2010

I feel like missing someone

Assalamualaikum..


Hurm...macam rindukan seseorang la..tapi sape ye???
haishhh~~kusut2..

layan je la lagu ni ^__^
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♥


video

Perfect Two

You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date

You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or you can be the sun when it shines in the mornin'

Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause your the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause you are the one for me (for me) 
And I'm the one for you for you (for you)
You take the both of us (of us) 
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages

You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as we're together

Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see

That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me) 
And I'm the one for you (for you) 
You take the both of us (of us) 
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya

I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me) 
And I'm the one for you (for you) 
You take the both of us (of us) 
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two 

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♥

pssstt: semoga orang yang eter rindu sangat2 ni dilimpahkan kasih sayang dari Allah banyak2 ^__^
~~Insya'Allah~~

Thank you for reading...

Interview

Assalamualaikum

Ohayo~~minna genki??
ceh ceh...siap greet people selamat pagi...yes yes..today i woke up early coz I couldn't stand the coldness n to pray of course...tp tgk alis sedap je tido balik...*jeles*

hurmm...i went to an interview yesterday T__T...alaaaa...untuk jadi cleaner kat Guild of Student uni tuu...**gaya mcm pernah sebut je sebelum ni la plak kan..hehe**
sorry la people...i just don't feel like updating blog last few days...masalah nye..da taip da siap lawa2..tuptup it ended up with getting deleted..by myself...hahaha..*evil*
ok2..kembali ke jalan yg lurus...eter ni bab2 nak backing up my own self ni memang terror...^__^

about the interview...-sigh-
just imagine...14 to 16 people being interviewed at the same time..SERENTAK wa cakap lu..
yes yes we were interviewed in one large group..

yang nak dijadikan ceritanya ni...eter ni dah la lemah sikit BI...orang keliling sibuk potpet2...so pendengaran jd kurang...mula lah melalut n jawab soklan yg mcm xde kne mengena..tergagap2....duhhh~~camne ni T__T
ada 10 soklan n soklan tu bley tahan la agak mencabar...**xprepare langsung**
ingat kan interview nya biasa2 je..sekali formal da~~
yela..konon2 apply nak jadi cleaner so assume cara interview nya sama la dengan yang last summer eter kerja tu...T__T xsama langsung...

sedih ni....because I really need that job...reason?? 
eter nak bayar hutang~~
**ceh..berhutang rupanya budak ni...**
hep hep..jangan fikir bukan2...hutang dengan diri sendiri la...hehe..
nak ganti balik duit simpanan yang eter dah terguna dengan sesuka hati nya dulu..
and ada la a few reasons lagi...

xpe la..bak kata kak busyra.."kalau Allah nak bagi rezeki tu...dapat lah kite..kalau Allah xnak bagi...xdapat lah..rezeki Allah luas n ada kat mana2" <---betul ke ek kak??? ke eter yang pandai tambah2 sikit???
betul tu betul tu...sekarang ni benda dah lepas..pengalaman...and I think I should face it with patient..be resilient!!

oh ya..next thursday baru dia tampal senarai candidates yang successful..doakan eter n kawan2 ye awak2 yang cantik menawan lagi budiman..^__^


**the first part of the interview..we were assigned to build a spider!!**


**the fruit from our teamwork**

short reminder:: "..celakalah bagi orang yang ingkar kepada Tuhan kerana siksaan yang sangat berat, (yaitu) orang yang lebih menyukai kehidupan dunia daripada akhirat, dan menghalangi (manusia) dari jalan Allah dan menginginkan (jalan yang) bengkok. Mereka itu berada dalam kesesatan yang jauh." (14:2-3)

Ya Allah..jauhkanlah kami dan keluarga kami dari golongan ini dan dari azab api neraka-Mu..

Thanks for reading..ai shi teru ^__^



Wednesday, 3 November 2010

New Lovely

ASSALAMUALAIKUM..

wah2..capital letters!! <--siap ade tanda seru konon2 terkejut..ngehehe...
hai awak2 semua..harap2 hari ni awak semua gembira dalam redha Allah..

hurm...ramai gak yang tanya cmne test integer lepas..boleh tahan la..lagi banyak persoalan tu dari soklan test..
ngehehehe....gurau2..
soklan nye ok..tapi macam bese la...eter selalu menghadapi masalah xsempat siap...
kadang2 da penat dah fikir cara2 nak improve skill menjawab..
antaranya:
1. tulis cepat2 xpayah lawa2
*tapi xberjaya gak...sebab eter will end up liquid banyak2...so kertas jadi comot momot...xske =(*
2. langgar tangan org sebelah2 supaya diorg pon xleh jawab laju2...
*keji gile option ni..xbley pakai gak...silap2 kne jawab sorang2 kat meja depan..ngeri~~~*

tapi tapi tapi....xpe lah...redha n tawakal..keywords yg dipegang sekarang...
*test dah lepas..mne boleh apply options kat atas tu..hahahah*

astagfirullah~~~istighfar2...
mari kite menyerahkan kebergantungan kite hanya pada Allah..harap2 Dr Zhao terlebih baik hati n dapat memberikan eter n kawan2 markah yg elok sepadan dengan usaha kami =)...*ameen~~*

ok2..apsal cite kat atas ni xsepadan dengan tajuk???
ngeheheehe..sabar2..ni nak masuk la ni....n___n

sebenarnya...xde ape pon sangat...
cuma....ipod touch face time yg dibeli minggu lepas dah selamat sampai...Alhamdulillah...
suka sangat...tu yg name nye new lovely tuuu..
sebab semua device yg eter ade contohnya olympus (kamera), external hard disk, nokia n95 (beli masa 1st year tp sekarang dah jadi hak milik abang secara percuma T__T), blackberry curve (tp sekarang dah xde..hilang kne curi T__T), etc2 semua nye ade lovely kat pangkal name diorg....
suwit kan saya??? *tolong3 cakap saya suwit...n__n ngehehe*
see...kan dah cakap...xde pape pon kan...hehhe..
mekaseh KPM sebab menyaport pengajian saya..jasa mu ku kenang...hehehhe..*beli jiwa beli jiwa*

ok lah..mau menyambung aktiviti "mari menyiapkan assingment" yg diorganisasikan oleh eter n disertai oleh eter ni sikit lagi.*ayat dah macam hape ntah*
jap lagi nak kena tido..esok kelas pagi...
tata....

pssstt: jangan ada terasa hati ye kawan2...buat yang ade xdapat lg barang yg diidamkan, tingkapkan usaha ye..insya'Allah jap lagi rezeki awak pulak...fighting!!

Sesungguhnya Dunia sementara
Yang kekal hanyalah di akhirat sana
Bersyukurlah kita dengan pemberiannya
Harta kekayaan bukanlah jaminannya…
Rahmatilah kami Ya Allah....


**ni adalah hadiah hari jadi untuk diri sendiri sebenarnye..sekali sekala manjakan diri sendiri..ngehehe**